Geur  
 

     Welkom

     Massage

     + geur

     + kleur

     + klank

     Reserveren

 

  Een massage kan nog intenser beleefd worden met de juiste geur. Ik gebruik daarvoor zuivere, etherische oliŽn van het merk Chi.

U kunt een keuze maken uit een reeks van basisoliŽn, waarvan de volgende het meest gebruikt worden: Rozemarijn, Lavendel, Den en Bergamot. Hieronder volgt een omschrijving* van deze 4 geuren.

 • Rozemarijn
  "Ik maak dat je weer zin krijgt."
  Rozemarijnolie is bij uitstek een stimulerende en versterkende olie. Telkens wanneer de ik-krachten te zwak zijn, zin, enthousiasme en plezier verloren gaan, pept zij op, schudt je door elkaar, montert je op, versterkt de wil en de bereidheid iets te doen. Iedereen die uit traagheid tot gewoonten vervalt, vindt hulp bij rozemarijnolie om de eigen slapheid te overwinnen. Zij geeft de helderheid en de kracht om problemen aan te pakken en uit de weg te ruimen.
 • Lavendel
  "Ik was je schoon."
  Lavendelolie laat een sfeer van zuiverheid, frisheid en orde ontstaan. Zij verdrijft slechte gedachten en boze geesten. Depressies worden lichter en de zielshouding komt weer in evenwicht. Het is het gevoel alsof de ziel door een grondige voorjaarsschoonmaak is gegaan.
 • Den
  "Rust uit en kom weer bij."
  Grove-den-olie schenkt rust, vrede en ontspanning. Voor rusteloze, bedrijvige, overprikkelde mensen die zich te weinig rust en ontspanning gunnen is het een olie die je echt even laat bijkomen en aansterken. Zij weet ervoor te zorgen, dat men weer rustig en vol vertrouwen het leven tegemoet treedt.
 • Bergamot
  "Kom uit het zwarte gat en dans met me in de zon."
  Bij angst en depressies werkt bergamotolie opluchtend en ontspannend, tegelijkertijd opbeurend en opfleurend. Zij is het antidepressivum par excellence. Het verloren geraakte zelfbewustzijn wordt hersteld, die ziel opgefrist en vanuit donkere diepte komt het plezier in het leven weer aan het oppervlak.

De oliŽn zijn ook te combineren in verschillende verhoudingen. Ikzelf meng bijvoorbeeld graag 3 druppels Grove Den met 2 druppels Bergamot.

* Bron: Michael Kraus - Etherische oliŽn voor lichaam, ziel en geest, van afrikaantje tot zilverspar.
Uitgeverij De Driehoek BV, Amsterdam, 2001