Telefoonnummer

06-51 17 53 48

E-mail

info@massageplus.nl

Openingstijden

ma t/m do van 13.00 tot 23.00 uur

Geur

Een massage kan nog intenser beleefd worden met de juiste geur. Ik gebruik daarvoor zuivere, etherische oliën, zoals Rozemarijn, Lavendel, Den en Bergamot. Hieronder volgt een omschrijving* van deze 4 geuren.

Rozemarijn
“Ik maak dat je weer zin krijgt.”
Rozemarijnolie is bij uitstek een stimulerende en versterkende olie. Telkens wanneer de ik-krachten te zwak zijn, zin, enthousiasme en plezier verloren gaan, pept zij op, schudt je door elkaar, montert je op, versterkt de wil en de bereidheid iets te doen. Iedereen die uit traagheid tot gewoonten vervalt, vindt hulp bij rozemarijnolie om de eigen slapheid te overwinnen. Zij geeft de helderheid en de kracht om problemen aan te pakken en uit de weg te ruimen.

Lavendel
“Ik was je schoon.”
Lavendelolie laat een sfeer van zuiverheid, frisheid en orde ontstaan. Zij verdrijft slechte gedachten en boze geesten. Depressies worden lichter en de zielshouding komt weer in evenwicht. Het is het gevoel alsof de ziel door een grondige voorjaarsschoonmaak is gegaan.

Den
“Rust uit en kom weer bij.”
Grove-den-olie schenkt rust, vrede en ontspanning. Voor rusteloze, bedrijvige, overprikkelde mensen die zich te weinig rust en ontspanning gunnen is het een olie die je echt even laat bijkomen en aansterken. Zij weet ervoor te zorgen, dat men weer rustig en vol vertrouwen het leven tegemoet treedt.

Bergamot
“Kom uit het zwarte gat en dans met me in de zon.”
Bij angst en depressies werkt bergamotolie opluchtend en ontspannend, tegelijkertijd opbeurend en opfleurend. Zij is het antidepressivum par excellence. Het verloren geraakte zelfbewustzijn wordt hersteld, die ziel opgefrist en vanuit donkere diepte komt het plezier in het leven weer aan het oppervlak.

De oliën zijn ook te combineren in verschillende verhoudingen. Ikzelf meng bijvoorbeeld graag 3 druppels Grove Den met 2 druppels Bergamot.

* Bron: Michael Kraus – Etherische oliën voor lichaam, ziel en geest, van afrikaantje tot zilverspar. Uitgeverij De Driehoek BV, Amsterdam, 2001

Kleur

Uiteraard speelt de verlichting in de massageruimte ook een belangrijke rol. De massageruimte is wit. Maar de sfeer kan in sterke mate bepaald worden door de verlichting: van helder en zonnig tot schaduwrijk en warm. Met LED-verlichting maak ik de ruimte desgewenst blauw, geel, groen of rood. Kleuren zijn immers van invloed op je stemming…  

  • Blauw is de kleur van de vrede. Helpt bijvoorbeeld bij slapeloosheid en hoofdpijn.
  • Geel staat voor intuïtie. Wordt onder andere ingezet bij nervositeit.
  • Rood hoort bij kracht. Wordt onder meer gebruikt bij lichamelijke vermoeidheid.
  • Groen is de kleur van balans zoeken. Groen is heilzaam bij de ontgifting van het lichaam.

Klank

Iedereen kent de kracht van muziek. Ik heb een ruime verzameling passende muziek voor tijdens een massage. In grote lijnen is het allemaal ontspannende muziek, maar het eigen karakter van de gemasseerde geeft toch de doorslag voor heel kalme muziek tot energieke muziek.

Hier volgen wat voorbeelden met steeds weer een ietwat ander “karakter”.

Kokin Gumi – Zen Garden
vrede, contemplatie, waarheid, persoonlijke verlichting
Neem plaats op een oud houten bankje aan het einde van die stille tuin die lieflijk gevuld wordt met de zachte geur van kersenbloesem. Zen (Sanskriet voor “meditatie”) maakt de geest vrij van de chaos van het dagelijkse leven. Het geluid van het stromende water nodigt jouw uit om je te concentreren op de vloeiende natuur van je leven. Lege plekken suggereren mogelijkheden en vaste patronen verbergen mysteries.

Enya – A day without rain
geestverruimend, magie, kracht, new age
De muziek van de Ierse zangeres Enya is een mysterie op zich. Haar bijzondere stemgeluid klinkt als een koor in een kathedraal. Algemeen wordt dit album gezien als haar beste. De mooiste en meest gracieuze songs strelen jouw geest. Laat je meeslepen door haar mystiek met die intrigerende Keltische, gotische kantjes.

Llewellyn – Healing Massage
vitaliserend, kracht, ontspanning, energie
Een album speciaal gemaakt voor holistische massages. Het hoofdthema haalt je uit deze zorgelijke wereld en in de fantasiewereld van zachte geluiden, zoete geuren, warmte en verkwikkende aanraking. Laat spanning en zorgen achter je en geef je over aan de handen van de ander. Het leven-gevende bloed gaat stromen. De muziek speelt in op de algehele sensatie van het lichamelijke genot. Aan het einde zul je sterker en fitter en toch meer ontspannen het leven weer aankunnen.

Ron Allen – A Day at the Spa
verjongend, tintelend, helder, verlichtend
Bedwelmende, muzikale panorama’s vormen het perfecte, versterkende middel voor een hectisch leven. De oorstrelende muziek wast de spanning weg en laat een verfrissende kalmte achter.

Boko Suzuki – Tai Chi Sunrise
rust, ziel, ademhaling en beweging
Wend je gezicht naar de zon en bereid je voor om een nieuwe dag te begroeten. Deze meditatieve opnames, geïnspireerd door traditionele, Chinese muziek, doen lichaam, geest en ziel samensmelten tot een geheel, tot een serene trilogie bereikt door reflectieve concentratie en innerlijke rust.

Pure Classical ChillOut 2
mentaal, beschouwend
Klassieke muziek ter ontspanning. Vaag bekend klinkende klanken zullen je doen wegdromen. Je valt misschien wel in slaap. Of je begint zachtjes mee te neuriën met die zo bekende melodie.

Feng Shui
harmonie, energie
Feng Shui betekent letterlijk “wind en water”. Deze krachtige natuurverschijnselen vertegenwoordigen de energieën om ons heen. De wind verspreidt de positieve energieën en het water houdt de energieën vast om voor ons te werken en ons leven te veraangenamen.

Dit is slechts een kleine opsomming om je een indruk te geven van de mogelijkheden. De verzameling is nog veel uitgebreider en wordt voortdurend geactualiseerd en aangevuld.
Je wordt ook van harte uitgenodigd desgewenst jouw eigen favoriete, ontspannende muziek op cd of memorystick of smartphone mee te nemen.